Čen Bo: Srbija treba da bude centar distribucije u regionu 1Foto: Ministarstvo trgovine

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić i ambasadorka Кine u Srbiji Čen Bo saglasile su se da su trgovina, turizam i telekomunikacije veoma važne oblasti saradnje Srbije i Kine, u kojima su dve zemlje dugogodišnji pouzdani partneri, te da ima prostora da se ta saradnja poveća, saopštilo je Ministarstvo.

Matić je istakla da potencijal za povećanje trgovine razmene između dve zemlje i plasman većeg broja kvalitetnih srpskih proizvoda na kinesko tržište vidi u srpskoj prehrambenoj industriji.

Povodom zainteresovanosti kineskih kompanija za izgradnju logističkog centra u Srbiji, ambasadorka Čen Bo je potvrdila da Srbija treba da bude centar distribucije u regionu i najavila da će raditi i na tome da predstavi potencijalne investitore u cilju povećanja proizvodnih kapaciteta u Srbiji.

U oblasti turizma, sagovornice su istakle da je potrebno nastaviti promovisanje turističke ponude Srbije, kako bi se vratili postignuti rezultati pre pandemije kada su kineski turisti po broju stranih turista u našoj zemlji bili na prvom mestu.

Ministarka i ambasadorka su zaključile i da su telekomunikacije jedna od najvažnijih oblasti saradnje dve zemlje, koju treba nastaviti i dalje razvijati, zajedno sa razvojem sistema onlajn plaćanja i zajedničkim radom na infrastrukturnim projektima, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari