Cilj je da posao dobije 1.500 radnika 1Foto: wikipedia / By Pudelek (Marcin Szala)

U prisustvu predstavnika turske kompanije Teklas, ministara Rasima LJajića i Zorane Mihajlović, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u industrijskoj zoni u Vladičinom Hanu položio kamen temeljac za još jednu fabriku ovog proizvođača gumenih delova za automobilsku industriju.

Biće ovo treći proizvodni pogon u kome bi posao trebalo da dobije još 500 uz sadašnjih 350 radnika. Proizvodna hala biće sagrađena na 27.000 kvadratnih metara površine.

– Vladičin Han je doskora bio zapušten grad, a sada nam je cilj da posao u ovoj opštini dobije 1.500 radnika. Verujem u dalji nastavak uspešne saradnje sa ovim, ali i drugim turskim investitorima koje očekujemo – rekao je Vučić. On je najavio i mogućnost da zbog uspešnih poslovnih rezultata zaposleni u Teklasu dobiju i trinaestu platu.

Vučić je obišao i radove na izgradnju najvećeg mosta na Koridoru 10 – Vrla gde su u toku završni radovi. Ovaj objekat se nalazi na izlasku iz deonice Grdeličke klisure jednog od najzahtevnijih deonica na ovom kraku južnog koridora prema granici sa Makedonijom. 

Danon: Dolazak u Srbiju pun pogodak

Vlasnik Teklasa Raul Danon naglasio je da „Teklas automotiv Srbija“ i dalje ima veoma visoku stopu rasta, te da je ulaganje na ovom tržištu bilo u potpunosti prava odluka za kompaniju.

– Kao posledica završenih investicija koje su na nivou od oko deset miliona evra do sada, više od 350 građana već je počelo da radi u ovoj kompaniji u Vladičinom Hanu. Naši ciljevi odnose na završavanje ulaganja u proizvodne linije u roku od četiri godine, čime bismo dostigli nivo prometa od 150 miliona evra kroz stoprocentni izvoz, tako što ćemo imati pogon koji će zapošljavati oko 1.500 ljudi – rekao je Danon.

On je precizirao da je „Teklas“ postao jedan od neizbežnih globalnih dobavljača za gigante automobilske industrije, kao što su Folksvagen, BMV, Audi, Tesla, Reno, Fijat.

Vrlo je važno, kako je dodao Danon, da će „Teklas“ nastaviti da bude ključni globalni dobavljač i za nove generacije motora, kao što su hibridni motori i u potpunosti električna vozila. Svečanosti u Vladičinom Hanu prisustvovao je i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari