Čin protesta zbog proganjanja sindikalnog članstva 1

Predsednik sindikata Sloga u beogradskom Javnom komunalnom preduzeću „Parking servis“ Dragan Ljubić pokušao je juče oko 10 časova u znak protesta da se samozapali kod prostorija tog preduzeća na Mostarskoj petlji u Beogradu.

Ljubića su u tom činu sprečili pripadnici MUP-a koji su ga nakon toga odveli u nadležnu policijsku stanicu gde je dao izjavu. Predsednik sindikata Sloga u „Parking servisu“ kaže za Danas da se odlučio na ovaj potez zbog konstantnog šikaniranja i zastrašivanja članstva njegovog sindikata od strane poslovodstva tog preduzeća.

– Jednostavno ovo sam uradio kao krajnju meru u sindikalnoj borbi jer smo sve druge metode u potpunosti iscrpeli. Prethodno smo pisali na adrese svih nadležnih od 2015. godine obaveštavajući ih da se nad članovima Sloge sprovodi tortura sa ciljem da oni napuste sindikalne redove kako Sloga ne bi dobila reprezentativnost na nivou preduzeća i na taj način dobila priliku da adekvatno zaštiti prava zaposlenih u preduzeću koja se konstantno krše – ističe Ljubić.

On dodaje je da se na čin samozapaljenja odlučio nakon što je problem pretnji, šikaniranja i mobingovanja njega i drugih članova sindikata od strane poslodavca ranije prijavljivan, da je slato više dopisa direktoru JKP „Parking servis“ i čelnicima Grada Beograda ali da se na isto do današnjeg dana nije reagovalo.

– S obzirom da smo već četiri godine suočeni sa zidom ćutanja a da se protiv preostalih članova Sloge u preduzeću i dalje vodi prljava kampanja i da dobijaju pretnje, odlučio sam se na ovaj čin jer je to jedini način da ukažem na probleme sa kojima se suočavamo u cilju da nadležni adekvatno reaguju kako bi progon članova „Sloge“ u preduzeću prestao i bio nam omogućen nesmetan sindikalni rad – zaključuje Ljubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari