Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Miodrag Conić ocenio je da rumunska kompanija Kuprom ima najviše šansi da kupi imovinu RTB. U pisanom saopštenju medijima, Conić je naveo da ta rumunska kompanija, kao prvorangirana na tenderu, ima najveće šanse da bude kupac imovine rudarskog basena.

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena Bor Miodrag Conić ocenio je da rumunska kompanija Kuprom ima najviše šansi da kupi imovinu RTB. U pisanom saopštenju medijima, Conić je naveo da ta rumunska kompanija, kao prvorangirana na tenderu, ima najveće šanse da bude kupac imovine rudarskog basena. „Jedini uslov koji mi postavljamo budućem vlasniku kompanije jeste kvalitetan investicioni i socijalni program, sve drugo je stvar pregovora sa Agencijom za privatizaciju i Vladom Republike Srbije“, naveo je Conić u saopštenju. On je dodao da će budući vlasnik morati da plati celokupnu pokretnu i nepokretnu imovinu RTB Bor, finansira ogromne investicije kako bi povećao i modernizovao proizvodnju, kao i tekuće mesečne obaveze kompanije koje trenutno iznose više od 10 miliona evra.
Kompanija Kuprom ponudila je na tenderu 400 miliona dolara za kupovinu imovine RTB, 60 miliona više od drugoplasiranog konzorcijuma kiparske kompanije Ist point i londonskog fonda ORN. Conić je jedan od pet članova tenderske komisije za prodaju imovine RTB Bor. On je ranije ove nedelje u izjavi lokalnim medijima ocenio da Kuprom ima finansijskih problema i da ta kompanija još nije potvrdila da li ima novac za kupovinu RTB Bor. Kuprom je demantovao njegove navode i ocenio da je Conić objavljivanjem detalja pregovora o privatizaciji tog preduzeća prekršio ugovor o poverljivosti podataka koji su potpisali svi učesnici pregovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari