Foto: Stanislav Milojković

Ovaj turoperater posluje širom Francuske, Švajcarske i Belgije.

Kako francuski turoperater navodi „Srbija je doživela potpuni preporod“, i dalje navodi da „uokvirena Dunavom, širokom ravnicom Vojvodine, sa Beogradom kao glavnim gradom, kulturnim srcem koje nikada nije prestalo da kuca, danas se kreće u drugom ritmu“.

U daljem tekstu Voyageurs du Monde ističe da se „ostaci koji svedoče o viševekovnoj istoriji Srbije prepliću se sa uzavrelom underground kulturom“.

– Industrijski kvart u Beogradu Savamala postao je novi bastion street art-a, nastaju mikro kulturni centri, umetničke galerije cvetaju u podrumima, mladi kreatori redizajniraju stari tržni centar iz 90-ih u modni hub. Da, Beograd je ozbiljan kandidat u trci za novi Berlin sa dodatkom slovenske duše kao plusom – navodi ovaj francuski turoperator.

U Turističkoj organizaciji Srbije kažu da su na tržištu Francuske i u zemljama Beneluksa veoma aktivni. Nakon uspešno sprovedene medijske digitalne kampanje, posete francuskih novinara i blogera, člancima u Madam Figaro i Parisienu, u TOS očekuju značajno povećanje broja turista iz ovih zemalja.