Delegacija Pirota se sastala sa predsednikom ''Mišlen'' grupe 1Foto: Z. Panić

Na marginama Samita o klimatskim promenama koji se održava u Ujedinjenim Nacijama u Njujorku, delegacija Grada Pirota sastala se sa predsednikom “Mišlen“ grupe, Floranom Menegoom, saopšteno je iz Gradske uprave Pirot.

U saopštenju se navodi da su na sastanku predstavljeni projekti koji imaju uticaj na smanjenje zagadjenja i poboljšanje uslova za očuvanje životne sredine u Pirotu. Posebno su istaknute zajedničke inicijative “Mišlena“ i Grada na gasifikaciji i da se Gradska toplana i energana “Tigar Tajersa“ preusmere na druge izvore energije prelaskom na gas.

Prolazak regionalnog gasovoda najavljen za 2023. godinu, umnogome će poboljšati kvalitet vazduha u gradu, rečeno je na sastanku. Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i Floran Menego izrazili su zajedničku želju da što pre dođe do realizacije ovog ekološko-energetskog projekta.

– Utisci su veoma dobri. “Mišlen“ je veoma važan za naš grad i čitav region. Najveći je poslodavac i Kompaniji “Tigar Tajers“ u Pirotu zapošljava najveći broj radnika. Sastanak sa predsednikom Mišlen grupe za mene je velika čast. Inicijativa o korišćenju gasa jer našila na veliku podršku “Mišlena“ jer ova kompanija vodi računa o životnoj stredini. Podržavaju i inicijativu o Transportno-logističkom centru. Posebno me raduje što smo o pirotskoj fabrici “Tigar Tajers“ i radnicima čuli pozitivne reči, kaže Vasić.

Na sastanku se razgovaralo o ekološkim uslovima za poboljšanje transporta i logistike i projektu koji Grad realizuje sa Slobodnom zonom Pirot. Projekat Logističkog centra Pirot predstavio je izvršni direktor Slobodne zone Pirot Dragan Kostić.

-Predstavili smo naš Logistički centar u Pirotu koji je veroma važan za poboljšanje životne sredine i kako ovaj centar može “Mišlen“ da koristi za pretovrar i skladištenje robe- kaže Kostić.

Kako se navodi u saopštenju, ovo je nastavak inicijative pokrenute na Movin’on Samitu koji je početkom juna održan u Montrealu u organizaciji “Mišlena“. Dogovoreno je uključivanje eksperata iz oblasti logistike u ovaj za grad Pirot i “Mišlen“ veoma značajan projekat. Sastanku je prisustvovao i Antoine Sautenel, organizator Movin’on samita i direktor Sekcije za odnose sa državnim organima “Mišlena“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari