Delta Real Estate: Dva šoping-mola za sedam dana 1Foto: Delta Real Estate

Izgradnja velikih trgovačkih objekata planira se i traje godinama i svaki od njih je poseban investicioni poduhvat. Retko se događa da kompanija gradi dva velika objekta istovremeno, a gotovo da se ne pamti da u istom trenutku otvara dva velika šoping-mola.

Upravo takav poduhvat završava krajem marta srpska kompanija Delta Real Estate. U samo sedam dana razmaka, ovaj investitor najavio je otvaranje dva objekta pod imenom Delta Planet, i to na dva nacionalna tržišta.

Najpre će, 21. marta, biti otvoren Delta Planet u Banjaluci. Ovaj objekat ima površinu od preko 60 hiljada kvadratnih metara. Tokom gradnje angažovao je 725 ljudi, a posle otvaranja doneće Banjaluci i celoj regiji 2.000 novih radnih mesta.
Nedelju dana kasnije, 28. marta, prvi posetioci ući će u Delta Planet u Varni, letovalištu na bugarskom delu Crnog Mora. Ovaj projekat je još veći, koštao je ukupno 120 miliona evra i zauzima 110 hiljada kvadratnih metara. Na usluzi bugarskim građanima i brojnim turistima biće 2.500 zaposlenih.

„Mi potvrđujemo da biznis ne zna za granice“, kažu u kompaniji Delta Real Estate. „Investiramo od Alpa (hotel InterContinental Ljubljana), do Crnog Mora. Veliko nam je zadovoljstvo što na svim tržištima građanima ostavljamo objekte koji su ukras njihovih gradova, a još više što oni predstavljaju otvaranje novih radnih mesta i novih poslovnih prilika u svim sredinama u kojima radimo. Ovoga puta to su Bosna i Hercegovina i Bugarska, a mi verujemo da ćemo uskoro otvarati objekte i u Hrvatskoj, Albaniji i naravno u Srbiji“.​

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari