Dević: Ovo je konfiskacija moje imovine 1Ilija Dević Foto: Stanislav Milojković

Samo na prvi pogled nelogična je juče objavljena odluka stečajnog sudije Vladislava Kurteka da proces reorganizacije ATP Vojvodine zameni bankrotom.

Dan pre toga, inače, održano je ročište po predlogu jednog od poverilaca, ali sudija nije želeo da preda mnom saopšti odluku, očigledno politički motivisanu i ranije donetu, već je to učinio sutradan – saopštio je Ilija Dević, bivši većinski vlasnik ATP Vojvodine.

On ipak kaže da je sve to „deo organizovane priče u kojoj sam sprečen da ostvarim svoja ustavna prava i sa ciljem da mi se otme investicija.

– Zapravo to je prvi korak kojim se na mala vrata uvodi konfiskacija imovine. To je očigledno iz dosadašnjeg toka ovog dvanaestogodišnjeg stečaja u kome su sve moje tužbe sistemski odbijane, a kada god sam se žalio i obraćao javnosti, završavao sam u pritvoru. Ne očekujem zato drugačije odluke ni u reviziji koju sam zatražio, jer mi je sud osporio pravo na nadoknadu štete, niti u žalbi za ispunjenje ugovorne obaveze o koju se Grad Novi Sad oglušio – navodi Dević.

Podseća da je ATP „Vojvodina“ u kojoj je bio većinski vlasnik, na osnovu ugovora sa Gradom i prema Detaljnom urbanističkom planu, izgradila iz svojih sredstava i na placu preduzeća novu autobusku stanicu i servis, a da Grad jedinu svoju obavezu da premesti saobraćaj nije ispunio.

– Molim sudske vlasti da što pre donesu odluke, s tim što ne očekujem da će sud zaštititi moje pravo na imovinu. Sudovi će pokazati da li sam u pravu! Bilo bi dobro da se ova agonija pred sudovima u Srbiji okonča kako bih mogao svoja prava da ostvarim u Strazburu što me je i savetovala evropska komisija – naveo je Dević u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari