Dević: Stečajni upravnik menja teze 1

Stečajni upravnik u demantiju pravi zamenu teza. Sadržaj članaka koje demantuje nije bio predmet razmatranja Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, navodi se u saopštenju Ilije Devića, bivšeg vlasnika ATP Vojvodina, na demanti koji je stečajni upravnik tog preduzeća poslao Danasu.

„ALSU je vršio kontrolu rada stečajnog upravnika, i taj proces još nije gotov, jer ga ja konstantno dopunjujem. Predmet dosadašnje kontrole nije bila prodaja stečajne imovine koju sada osporavam ja investitor Ilija Dević.

Suština prigovora koje ja Ilija Dević dajem je da su i stečajni upravnik i stečajni sudija prilikom prodaje stečajne imovine primenili pogrešan zakon, što je sada predmet ocene drugostepenog suda a u vezi žalbe koju sam izjavio“, navodi Dević.

Kako dodaje, „na potezu je Privredni apelacioni sud od koga očekujem da ne dozvoli retroaktivnu primenu zakona o stečaju u predmet koji je započet po zakonu o stečajnom postupku, kako bi pokazao da se u Srbiji poštuje načelo pravne sigurnosti u okviru poglavlja 23“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari