Digitalna transformacija ključna tema Samit100 biznis lidera 1Ilustracija Foto: Pixabay/TheDigitalArtist

Pripreme za sedmi Samit 100 biznis lidera, koji se održava u Beogradu, 1. i 2. oktobra, u hotelu Hajat, su u punom jeku. Učešće na jednom od najvažnijih događaja u Srbiji potvrdili su Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije i Zoran Zaev, premijer Makedonije.

Poruku video linkom poslaće i Marija Gabriel, evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo.

Kako se navodi u saopštenju, ključna tema SAMIT100 biznis lidera biće digitalna transformacija, kako iskoristiti 4. industrijsku revoluciju kao odskočnu dasku i na taj način učiniti „kvantni“ skok do razvijenog i globalno konkurentnog regiona. Najbolji stručnjaci iz regiona i Evrope pričaće i o mobilnost rada, energetskoj održivosti, brendiranju regiona.

Na panelima će se razmatrati dokle se stiglo u realizaciji dosadašnjih zajedničkih regionalnih projekata, Edison, Zelena Balkanika, Free cargo, ali i ukrstiti kreativne ideje i formirati nove inovativne projekte prateći razvoj digitalne tehnologije.

Ovogodišnji forum otvoriće Stanka Pejanović, predsednica UO Samita100 i predsednica Srpske asocijacije menadžera i Alejandro Plater, direktor operacija kompanije A1 Telekom Austria Group.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari