Država će podržati sve kompanije koje u Srbiji investiraju, otvaraju nova radna mesta i proizvode za izvoz, izjavio je juče u Senti ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić prilikom obilaska nove opreme u fabrici kompanije Japan tobako internešenel. Reč je o mašini za sušenje duvana koja je deo ovogodišnjeg ulaganja od 40 miliona dolara. Kompanija JTI je u Srbiji u poslednjih šest godina investirala ukupno 140 miliona dolara. Dinkić je podsetio da je reč o kompaniji koja upošljava 320 radnika, koji imaju sigurne plate, kao što i oko 600 kooperanata mogu računati na siguran prihod iz saradnje sa JTI.


– Cilj treba da bude da ove investicije prati i dodatno zapošljavanje. Tu smo da podržimo svakoga u Srbiji ko investira, ko zapošljava ljude i posebno ukoliko proizvodi robu koja može da se izveze – rekao Dinkić.

On je naveo da kompanija JTI u 2013. godini planira da izveze iz Srbije robu u vrednosti od 35 miliona evra, tri puta više nego ove godine, i dodao da u tome glavnu ulogu igraju poljoprivredni proizvođači duvana.

– Naš zadatak je da u narednom periodu obezbedimo navodnjavanje njiva proizvođača duvana i svih drugih poljoprivrednih gazdinstava, što bi povećalo njihove prinose od dva do tri puta – kazao je ministar Dinkić. Puštanju u rad nove mašine za sušenje duvana prisustvovali su ministar savetnik Ambasade Japana Kazuaki Kameda i predsednik opštine Senta Rudolf Cegledi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari