Jedini ponuđač na tenderu za DDOR Novi Sad, italijanska Fondiarija poboljšala je ponudu na 225 miliona evra, sa prvobitnih 180 miliona evra, objavio je Ekonomist magazin u internet izdanju. Kako navodi taj ekonomski list, odluka o prodaji srpske osiguravajuće kompanije još nije doneta.

Jedini ponuđač na tenderu za DDOR Novi Sad, italijanska Fondiarija poboljšala je ponudu na 225 miliona evra, sa prvobitnih 180 miliona evra, objavio je Ekonomist magazin u internet izdanju. Kako navodi taj ekonomski list, odluka o prodaji srpske osiguravajuće kompanije još nije doneta. Prema nezvaničnim informacijama, revizori su procenili da je vrednost DDOR između 450 i 550 miliona evra pa je cena koju je ponudila Fondiarija nezadovoljavajuća.
– Kada bude sazvana sednica Upravnog odbora Agencije za osiguranje depozita izneću svoj stav, a to je da je ponuđena cena za DDOR nezadovoljavajuća za ovakvu kompaniju i da bi trebalo značajno da se poboljša da bismo proglasili taj tender uspešnim. Primer DDOR samo pokazuje da privatizaciju ne treba odugovlačiti. Proces privatizacije DDOR započeo je u vreme mandata prethodne vlade, završavan je u toku mandata nove vlade, a usred procesa menjan je zakon koji reguliše tu oblast. Sve to je formula za neuspeh – ocenio je juče ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić.
Slovenački list Finance je na svom sajtu objavio da je DDOR prodat italijanskoj kompaniji Fondiarija SAI za 180 miliona evra. Finance navodi da je 83 odsto DDOR prodato za 180 miliona evra jedinoj zainteresovanoj firmi, italijanskom preduzeću Fondiarija, koje je u vlasništvu jedne od najbogatijih italijanskih porodica Ligresti. Tender za DDOR zatvoren je u ponedeljak, 19. novembra, a pošto je dostavljena samo jedna ponuda Tenderska komisija je objavila da će u roku od pet dana doneti odluku da li će prihvatiti ponudu ili poništiti tender. I. R. i

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari