Direktni avionski letovi Er Srbije iz Beograda za Njujork od danas 1Foto: FoNet

Zajedno sa Vučićem, vrpcu su presekli i ispratili prve putnike za NJujork, američki ambasador u Beogradu Kajl Skot, direktor Etihad ervejza Džems Hogan i direktor Er Srbije Dane Kondić.

Vučić je ocenio da ponovni let za NJujork, posle 24 godine, predstavlja novi život za Srbiju i njenu aviokompaniju.

On je istakao da su za Srbiju od izuzetbnog značaja dobri odnosi sa SAD i ocenio da direktna linija za NJujork može da doprinese privlačenju i američkih turista i investitora.

Želim da u narednih 100 godina nikad ne gasimo liniju za NJujork, poručio je Vučić i dodao da je ponovno otvaranje linije jedan od snova koji je sanjao.

On je rekao da je tužan zbog toga što ne može da putuje prvim letom za NJujork, kao što je ranije najavljivao, jer bi Vlada Srbije trebalo da bude brzo formirana, pa zato mora da ostane u Beogradu.

Obnavljanje letova za NJujork, prema mišljenju Vučića, doprinos je novom postizanju prijateljstva Srbije i SAD, jer su za Srbiju od izuzetnog značaja odnosi sa tom zemljom.

Mislim da će to da podstiče našu ekonomsku snagu i rast, predvideo je Vučić, koji očekuje da će i putnici iz zemalja regiona iz Beograda leteti za NJujork, ukoliko bude očuvana regionalna stabilnost.

On je naglasio da Srbija sada uči na greškama koje je pravila u protekle tri decenije, ističući da vlast „polako polaže ispit po ispit i zemlju dovodi do visina koje zaslužuje“.

Ambasador Skat je ocenio da će linija Er Srbije za NJujork ojačati veze između Srbije i SAD.

– Siguran sam da će ova strateška odluka biti dobra za Srbiju i za odnose naših zemalja, istakao je Skat.

Vučić je porazgovarao i sa putnicima koji se se ukrcavali u Er Srbijin „Erbas 330“ i poželeo im srećan put i dobar let, a pozdravio se i sa kapetanom letelice Davorom Mišeljićem i posadom.

Prvim letom obnovljene direktne linije za NJujork, koji traje oko 10 sati, otputovala su 254 putnika.