Direktor vladine Kancelarije za IT Mihailo Jovanović 1Foto: Stefana Savić

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici Rešenje o imenovanju direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Kancelariju će voditi Mihailo Jovanović, koji iza sebe ima 20 godina bogatog profesionalnog iskustva u Telekomu i Pošti Srbije, gde je bio u najvišem bordu direktora odgovoran za informacione tehnologije, elektronske komunikacije i razvoj, navodi se u saopštenju vlade.

Takođe, bio je član i koordinator Izvršnog odbora Pošte Srbije i doprineo je ostvarivanju najboljeg rezultata poslovanja u istoriji Pošte. Radio je kao savetnik za elektronsku upravu u Kabinetu Predsednika Vlade.

U nadležnosti Kancelarije biće razvoj i funkcionisanje sistema elektronske uprave i informacionih sistema i infrastrukture državne uprave i službi Vlade, dok će biti pozicionirana kao centralna funkcija u Vladi koja direktno odgovora predsedniku Vlade.

Na današnjoj sednici doneta je i Odluka o obrazovanju Saveta za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije, kojim će predsedavati Ana Brnabić, predsednica Vlade, dok su kao njeni zamenici imenovani Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj, ističe se u saopštenju nakon sednice vlade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari