Foto: FoNet/ Marija Đoković

Đilas je pozvao premijerku Anu Brnabić da objasni kako jedan kablovski operater, čiji su godišnji prihodi svega 17,3 miliona evra, a dobit milion i po evra, vredi skoro duplo više od PKB, koji ima 17.000 hektara najplodnijeg zemljišta sa 700 kilometara kanala za navodnjavanje, ogromnom mehanizacijom, silosima i laboratorijama.

Kako je moguće i da jedan kablovski operater vredi više od celokupnog RTB Bor, za koji kineska kompanija ima obavezu da u prvoj godini kroz dokapitalizaciju, odnosno kroz plaćanje sebi samoj, a ne državi Srbiji, uplati svega 85 miliona evra, upitao je Đilas premijerku.

Đilas je ukazao i da se, u trenutku kada Telekom daje ponude za kupovinu TV Prva i O2, sprema prodaja MSK Kikinda za desetak miliona evra, iako ta kompanija u ovom trenutku na računu ima dvostruko više novca.

U ime Saveza za Srbiju, Đilas je poručio da će svi koji prljavim mahinacijama otimaju imovinu svih građana odgovarati pred zakonom.

Obaveštavamo sve učesnike ovakvih mahinacija da će, posle smene ove vlasti, sva imovina ovako oteta građanima Srbije biti nacionalizovana, a svi akteri biće predmet istrage nezavisnih tužilačkih i pravosudnih organa, poručio je Đilas.