Đilas: Vučić govori neistine o PKB 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SZS) i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ocenio je danas neistinitim tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u slučaju Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) „korupcije bilo u vreme Đilasa“.

On je upitao Vučića zašto u međuvremenu nije podignuta krivična prijava za to krivično delo.

„Odgovor je vrlo prost: zato što Aleksandar Vučić ne govori istinu, jer je u to vreme PKB pokrenut i pod vođstvom profesionalnog menadžmenta podignut mu je prihod sa 34 na 60 miliona evra uz ebitda od 22 odsto“, navodi se u saopštenju SZS.

Đilas ocenjuje da je u PKB dovedena uprava koja je umanjila nivo prihoda u tom kombinatu.

„Posle moje smene, u PKB je doveden menadžment poput Dragoljuba Simonovića, koji je postavljen za direktora Železnice, a postao je poznat po organizovanju pokušaja ubistva novinara u Grockoj. Takav menadžment je PKB vratio na nivo prihoda od 30-ak miliona evra“, naveo je Đilas.

U saopštenju se ukazuje da je Al Dahra 2013. ponudila i potpisala predugovor za kupovinu kombinata „7. juli“ u Surčinu, gde je dogovorena cena hektara bila 12.000 evra, da je „hektar zemljišta PKB prodat za 4.000“.

„Po promeni vlasti, zemljište PKB biće vraćeno u vlasništvo države Srbije, a svi umešani u ove malverzacije procesuirani u skladu sa zakonom“, poručio je u saopštenju Dragan Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari