Đorđević: Bezbednost i zdravlje na radu treba stalno da se unapređuje 1Foto: Beta

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas je rekao da Vlada Srbije mnogo čini da svakodnevno unapređuje bezbednost i zdravlje na radu.

On je na konferencija „Bezbednost i zdravlje na radu u ženskom preduzetništvu“ istakao da je Srbija u toj oblasti daleko ispred nekih zemalja EU.

„To ne znači da treba da se ohrabrimo da stanemo već da i dalje radimo na tome, da lesticu podižemo što više“, rekao je Đorđević.

Podsetio je da je Vlada Srbije 2019. proglasila godinom bezbednosti i zdravlja na radu.

„Želimo da skrenemo pažnju da su bezbednost i zdravlje na radu pitanje koje se tiče svih nas“, kazao je Đorđević i dodao da će se to imati u vidu u izradi i dopuni zakona i pisanju novih propisa.

Po njegovim rečima, pojačanim inspekcijskim nadzorima i prekršajnim prijavama će se uticati na poslodavce da se više bave u ulažu u bezbednost i zdravlje radnika.

Đorđević je najavio da će u ovoj godini manifestacije posvećene bezbednosti i zdravlju na radu biti organizovane u saradnji sa Holadijom, koja je po tom pitanju „broj jedan ne samo u Evropi već i u svetu“.

„Srbija uzima za sebe pravo da bira one koji su nabolji jer i ona želi da bude najbolja“, istakao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari