Đorđević nije razgovarao sa radnicima "Goše" 1Foto: Fonet

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da nije bilo kontakata sa radnicima fabrike šinskih vozila Goša, koji protestuju ispred zgrade vlade.

To nije način da se dođe do svojih prava, ocenio je Đorđević, uz konstataciju da je Goša kompanija u privatnom vlasništvu.

Država i vlada su učinile dosta i rade na tome da pomognu koliko mogu, ali ne smemo njih da izdvojimo kao poseban slučaj, jer bi to bio presedan i posle bi postalo pravilo kako treba prema svima da se ophodimo, rekao je Đorđević.

Želimo da se problem reši na najmirniji i najbolji način, izjavio je Đorđević i dodao da je vlada pomagala radnicima Goše sa novčanom nadoknadom, overavanjem zdravstvenih knjižica i predlozima za rešavanje problema neplaćenog poreza, kako bi fabrika mogla da počne da radi.

Državi i vladi je najbitnije da radnicima ostane posao, rekao je Đorđević.

Poslednje što smo im ponudili je 120 radnih mesta, ali se samo jedan radnik Goše javio, izjavio je Đorđević i upitao kako je moguće da ljudi koji ne primaju platu 20 meseci ne prihvataju da rade na drugom mestu?  

Radnici „Goše“ ispred vlade Srbije protestvuju zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica, što im duguje vlasnik iz Slovačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari