Đorđević: Reci ne radu na crno 1Foto: Ministarstvo za rad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas sa ambasadorom Norveške Arne Sanes Bjornstadom firmu Tehnomarket u Pančevu, gde se sprovodi projekat “Reci ne radu na crno“.

On je istakao da je to pravi primer društveno odgovorne kompanije u kojoj su jednako zadovoljni i poslodavci i radnici.

Želimo da stimulišemo ostale poslodavce da posluju na isti način kao Tehnomarket, Srbija mora da ima više kompanija koje posluju u beloj zoni i koje su kao takve konkurentne na tržištu rada, rekao je Đorđević, pošto je obišao pogon proizvodnje i poslovnu zgradu firme.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije poštuje takav način poslovanja i poziva mala i srednja preduzeća, a od ove godine i početnike, da se preko Fonda za razvoj Srbije obrate Vladi, koja će u skladu sa mogućnostima pomoći u njihovom daljem razvoju i boljem poslovanju, saopštilo je Ministarstvo rada.

„Projekat “Reci ne radu na crno“, koji smo pokrenuli uz pomoć Norveške i uz lično angažovanje ambasadora Bjornstada, kojem smo kao država veoma zahvalni, već daje prve pozitivne rezultate.

Građani shvataju koju korist imaju oni, ali i država od sprečavanja rada na crno i preko aktivirane besplatne linije prijavljuju poslodavce koji ne rade u skladu sa zakonom, što je i cilj medijske kampanje koja se sprovodi u okviru ovog projekta, rekao je Đorđević.

On je čestitao svim radnicima predstojeći Međunarodni praznik rada i poručio da će Vlada Srbije i dalje brinuti o zaposlenima i njihovoj bezbednosti, a poslodavcima obezbediti bolje uslove rada.

Ambasador Bjornstad rekao je da kompanija „Tehnomarket“ predstavlja primer drugim kompanijama, kao i potencijalnim investitorima, jer ima odličan odnos prema radnicima i visoki kvalitet proizvodnje, piše u saopštenju.

„Norveška je izgradila svoje bogatstvo jednim delom jer poštuje prava radnika. Imamo odličnu saradnju poslodavaca, radnika i države, a najvažnije je da postoje jasna pravila koja se poštuju. Smatramo da je Srbija, prateći naš primer poslovanja, na dobrom putu ka Evropskoj uniji“, istakao je Bjornstad.

Direktor „Tehnomarket“ Miroljub Kršanin istakao je da njegova kompanija vodi računa o svakom radniku i pruža im šanse za napredak.

„Brinemo pre svega o bezbednosti radnika, kao i o njihovim porodicama. Želimo da radnici budu zadovoljni i da ostanu da rade u Srbiji, jer na taj način ćemo izgraditi uspešnu državu“, rekao je on.

Kako se navodi, kompanija „Tehnomarket“, u kojoj je zaposleno 78 osoba, metalne konstrukcije i aluminijumske profile za građevinarstvo izvozi u Norvešku, SAD, Hrvatsku i Albaniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari