Elektroprivreda Srbije, Termoelektrane-kopovi Kostolac i ABC Minel elektrooprema i postrojenja potpisali su juče ugovor o isporuci sistema za napajanje električnom energijom novog BTO (bager-traka-odlagač) sistema za skidanje jalovine na kopu Drmno. Vrednost ugovora je 3,8 miliona evra.

Elektroprivreda Srbije, Termoelektrane-kopovi Kostolac i ABC Minel elektrooprema i postrojenja potpisali su juče ugovor o isporuci sistema za napajanje električnom energijom novog BTO (bager-traka-odlagač) sistema za skidanje jalovine na kopu Drmno. Vrednost ugovora je 3,8 miliona evra.Generalni direktor EPS Vladimir Đorđević je istakao da je ukupna vrednost celog BTO sistema 58,7 miliona evra, a da se ceo posao finansira iz prihoda EPS.
Ovakvi ugovori predstavljaju konkretne poteze koje Elektroprivreda čini u nastojanju da u narednim godinama obezbedi dovoljno uglja i električne energije. U tom kontekstu treba shvatiti restrukturiranje preduzeća, što će nam obezbediti bolju poziciju na regionalnom tržištu električne energije i povećati vrednost kompanije. Zbog toga nastavljamo da investiramo u ovakve i slične projekte – istakao je Đorđević i dodao da je da bi se ostvarili ti planovi u narednih nekoliko godina potrebno uložiti više od tri milijarde evra u proizvodni i distributivni sistem.
Ugovorom je predviđeno da ABC Minel robu isporuči do sredine sledeće godine, a novi BTO sistem će omogućiti da se na kopovima u Kostolcu poveća proizvodnja uglja i omogući stabilna proizvodnja električne energije u kostolačkim hidroelektranama u narednih 25 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari