Đorđević zadovoljan radom PIO fonda, ali traži i unapređenje 1Foto: BETA/ MILOŠ MIŠKOV

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je zadovoljan radom zaposlenih u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, ali da uvek postoji mogućnost da se unapredi, a time i uslovi života građana, saopštilo je to Ministarstvo.

On je, kako se navodi, nenajavljeno posetio direkciju PIO fonda i tom prilikom prisustvovao sastanku kolegijuma na kome su izneti planovi i problemi te institucije.

Đorđević je kazao da zaposleni u PIO fondu uvek mogu da računaju na podršku resornog ministarstva.

Na kolegijumu su, kako se navodi, informisali Đorđevića da su se Fondu PIO u poslednje vreme javljali građani koje su pozivala izvesna lica predstavljajući da zovu u ime PIO fonda, nudeći im usluge medicinskih pregleda po povoljnim uslovima i neke proizvode.

Na kolegijumu su istakli „da je javnost zvanično obaveštena da PIO fond ne sprovodi bilo kakve aktivnosti na ovaj način, jer to nije delatnost niti praksa Fonda, i da to predstavlja klasičan primer zloupotrebe“.

Đorđević je, kako se navodi, povodom tog slučaja naložio da se obavesti Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), ali i apelovao na građane da o tome obaveste MUP.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Đorđević zadovoljan radom PIO fonda, ali traži i unapređenje”

  1. Kada bi samo jedan dan sagledao stvarno stanje u pio fondu,sve te ne- usaglašene penzije,čekanja,doračune,…zadovoljan je samo kradjom penzija u protekle 4 godine……

  2. amianistru Djordjevicu sve pohvale za angazoanje…jedno pitanje kada cete plate radnika fonda dovesti na normalane jer ovo sto primaju je mizerno ….hvala na razumevanju

    • neko normalno pitanje da se postavi ministru plate radnik su katastrofalno male da ne kazem nikakve

  3. Penzionere moze pozivati samo neko ko poseduje njihove licne podatke. Poznato je da je uprava grada Beograda 2016. godine organizovala izradu penzionerskih kartica na osnovu podataka koje su penzioner davali aktivistima SNS. Kada je poverenik za informacije od javnog znacaja takvu praksu proglasio neyakonitom Fond PiO je izradio penzionerske kartice na osnovu podataka koje poseduje a koje ne sluze nicemu. organi SNS su takodje dosli do podataka penyionera 2018. godine kada su iskoristeni za dostavljanja pisam zahvalmnosti penzionerima od strane Predsednika Srbije. Lako je na osnovu iznetog zakljuciti ko bi mogao pozivati penzionere….

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.