Do Portoroža avionom za 70 evra 1

Posle nekoliko godina pauze, tokom ove turističke sezone avioni ponovo lete na relaciji Beograd – Portorož, i to svake subote do kraja leta, rečeno je Danasu u agenciji Mediteran Adria, zaduženoj za rezervaciju i prodaju karata.

Iz Beograda do Portoroža avioni će saobraćati jednom nedeljno, svake subote u oba pravca, cena karte u jednom smeru je 70 evra, dok je povratna 120 evra – ističe za Danas Jelena Žižić iz agencije Mediteran Adria.

Cene su neto, kako napominje, i u njih su uključene sve takse i prtljag do 15 kilograma. Letovi su počeli već 9. jula, a do kraja ovog meseca putnike na ovoj relaciji prevoziće poljska kompanija Sky Taxi, dok će tokom avgusta i septembra liniju preuzeti mađarski Fleet Air Airline.

Prema rečima Žižićeve, postoji mogućnost da se letovi nastave i posle septembra ukoliko bude bilo zainteresovanih. U Mediteran Adria ističu da u ponudi tokom leta imaju i liniju od Portoroža do Ciriha. Let u oba pravca na ovoj relaciji košta 190 evra, dok je karta za jedan smer 140 evra.

Do obnavljanja linije na kojoj je nekada putnike prevozio Jat ervejz došlo je, pre svega, zahvaljujući saradnji MK grupe, Aerodroma Portorož i hrvatskog turoperatera Mediteran Adria, sa sedištem u Rijeci.

Interesovanje MK grupe za obnavljanje ove čarter linije je logično jer je od kraja prošle godine uz hotele na Kopaoniku i jedan u Beogradu ova kompanija postala vlasnik i hotela sa pet zvezdica Palace Portorož.

– Uvođenje direktnih letova ka Portorožu omogućiće turistima iz Srbije da na komforan način dođu do najatraktivnije letnje destinacije u Sloveniji, a pripremili smo i aranžmane koji, pored avio-prevoza, uključuju i smeštaj u luksuznom Palace Portorož – rekao je Nikola Avram, direktor kompanije Hotel Palace Portorož.

Direktor Aerodroma Portorož Robert Krajnc je ovim povodom rekao da su u Aerodromu već „istorijski vezani za avio-liniju između Beograda i Portoroža, a naravno i za srpske goste“.

– Iz Srbije su u Portorož uvek dolazili jako dobri i ljubazni gosti koje smo uvek lepo primali. Sigurni smo da će i ovaj put biti tako, a da će se možda i u Srbiji ponovo naći interes kod Air Serbia da uvede redovne letove između ove dve tradicionalno povezane destinacije – rekao je Krajnc.

Poslednji put direktna linija između ova dva grada postojala je 2010, kada je Jat dva puta sedmično saobraćao na ovoj relaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari