Ovako dobroj posećenosti, osim kontinuiranog uređenja jezera i obogaćenja turističkih sadržaja, doprinela je i intenzivna medijska i sajamska promocija u zemlji i inostranstvu, kao i intenziviranje sportskog turizma.

Osim broja stranih turista, povećan je i broj izdatih računa i naplata boravišne takse, od kojih se u opštinski budžet slilo dva miliona dinara. Da bi naredna sezona bila još uspešnija, u Velikom Gradištu već su otpočeli pripreme za sledeću godinu.

Planira se postavljanje turističke signalizacije, preko projekta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koji će obuhvatiti Donje Podunavlje, kako bi posetioci bili obavešteni o turističkim lokacijama i putevima kojima se do njih stiže. Pored uređenja postojeće plaže na Srebrnom jezeru, radiće se i na njenom proširenju do autokampa. Takođe, planira se izgradnja još jednog vodoskoka, koji će doprineti čistoći vode i ulepšati jezero, kao i gradnja jednog većeg bazena u okviru „Silver lejk akva-parka“. Trebalo bi da se uredi i trg na Srebrnom jezeru, koji bi predstavljao centralno mesto okupljanja. Kroz program prekogranične saradnje pokrenuće se seniorski turizam i obaviće se mapiranje pešačkih staza od jezera do grada, pored kojih će biti postavljene fitnes sprave.