Dom kulture "Studentski grad" otkazao ugovorenu salu za CarGo 1Foto: Dom kulture Studentski grad

Dom kulture „Studentski grad“ otkazao je ranije ugovorenu salu Udruženju građana CarGo, saopštilo je danas to udruženje i istaklo da je razlog „očigledni pritisci koji su usledili prema rukovodstvu te institucije“.

„U danu kada su taksisti najavili ‘otpor’ CarGo-u, mi smo to već osetili na svojoj koži. U samo jednom danu ostali smo bez ugovorene sale za veliki sastanak sa članovima udruženja, koji smo zakazali za nedelju, 19. maj. Ne verujemo u izgovore poput ‘preklapanja termina’. U te izgovore može da poveruje samo neko ko ne zna sa kakvim se problemima svakodnevno suočavamo“, istakao je predsednik Udruženja gradjana CarGo Aleksandar Vučić.

On je ocenio da „ovakva suptilna zabrana okupljanja, ne samo da predstavlja kršenje zakona, već i kršenje opštih načela ljudskih i gradhanskih prava, poput prava na okupljanje“ i dodaje da „ko god da je izvršio pritisak da do otkazivanja sale dodje, pokušao je da nas onemogući u javnom izražavanju stavova“.

On je zahvalio Centru za kulturu „Vlada Divljan“ koji će obezbediti salu za sastanak članova Udruženja CarGo.

To udruženje je, po rečima Vučića, „zbog straha za bezbednost članova“ obavestilo policiju o pedstoječme skupu i zatražilo njihovu zaštitu.

„Mi se u ovom gradu više ne osećamo bezbedno. Taksisti žele da uvedu dvadesetčetvoročasovnu ‘stražu’ protiv nas i pozivaju na kontinuirana dežurstva i oduzimanje vozila našim članovima. Pritisci na CarGo se iz dana u dan ne smanjuju, već rastu“, izjavio je Vučić. On je dodao da će zato u nedelju CarGo održati veliki sastanak na kojem će „zajedno sa članovima doći do drugačijeg odgovora na nasilje i pritiske koje taksi kartel vrši nad institucijama i građanima Beograda“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Dom kulture „Studentski grad“ otkazao ugovorenu salu za CarGo”

  1. Živela digitalizacija! Srbija trči u korak sa svetom, kao što reče premijerka. CarGo je osetio to na svojim leđima.

  2. Verujem da ce sukob iskalirati i da ce to biti pocetak revolucije u Beogradu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.