Don don uložio 10 miliona evra u Kragujevcu 1

Novootvorena fabrika tosta u kragujevačkog Žitoproduktu, koji posluje u sastavu poznate slovenačke pekarske kompanije Don Don, regionalni je centar za proizvodnju te vrste hleba.

Nova fabrika, u čiju izgradnju i opremanje je uloženo deset miliona evra, ima dnevni proizvodni kapacitet od 100.000 komada pakovanog tosta. Kako je istaknuto na otvaranju fabrike, kupcima u regionu mesečno će se iz Kragujevca isporučivati čak tri miliona komada pakovanog tosta.

– Ponosni smo jer ova fabrika predstavlja krunu našeg dosadašnjeg poslovanja i naš razvoj od male pekare u Sloveniji pre 25 godina do skoro 10 godina investiranja u razvoj pekarske industrije u Srbiji – rekao je juče je generalni direktor kompanije Don Don Aleš Mozetič, naglašavajući da slična fabrika „ne postoji u radijusu od 800 kilometara“. Realizacija projekta, prema njegovim rečima, trajala je dve godine, a u izgradnji i opremanju fabrike učestvovale su kompanije iz Srbije i inostranstva.

Kompanija DON DON svoje proizvode, osim u Sloveniji i Srbiji, prodaje i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Grčkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari