Foto: Fonet/Ministarstvo građevinarstva

Da je bilo politike, dozvolu ne bi dobili ni kad su predali komletnu dokumentaciju, rekla je Mihajlović na uručenju Sertifikata Aerodromu „Nikola Tesla“, u prostorijama Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Mihajlović je izjavila da Ministarstvo građevinarstva zaslužuje izvinjenje od predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, zbog toga što je njihova pomoć bila svakog trenutka na raspolaganju svim investitorima, pa i Čajetini.

Neke stvari moraju da budu iznad politike i ovim smo pokazali da jesu. Kad radite za svoju opštinu i svoju zemlju politika mora da ostane po strani, bez obzira kojoj stranci pripadate, rekla je Mihajlović.

Napomenula je da je Čajetina prethodno tri puta pokušaala da dobije dozvolu za gradnju gondole, ali bez potpune dokumentacije.

Ako nije potpuna dokumentacija niko, ni Zorana Mihajlović ni bilo ko na ovom svetu, ne može dobiti dozvolu, naglasila je ministarka.

Ona je podsetila da se građevinske dozvole već dve godine izdaju elektronski.

„Čak i da želimo nekoga da cedimo, to ne bi bilo moguće zato što se sva dokumentacija predaje elektronski“, odgovorila je ona na pitanje o navodima rukovodstva zlatiborske opštine da su ih za dozvolu „cedili kao limun“.

Na pitanje novinara o drugoj fazi gradnje gondole, za koju postoji spor oko zemljišta, Mihajlović je rekla da će se raditi u skladu odluke suda.

Niko ne može imati ništa protiv gondole, niti bilo kog infrastrukturnog projekta, ali ono za šta Ministarstvo izdaje dozovle mora da bude od početka do kraja kako treba, ponovila je.

Za Čajetinu je važno da sada kada ima građevinsku dozvolu na terenu počne sa realizacijom prve faze, zaključila je Mihajlović.