Ministar zaštite životne sredine Srbije Saša Dragin izjavio je da će Strategija zaštite životne sredine Bora i Majdanpeka, zbog koje je odložena privatizacija RTB Bora, uskoro biti dovršena i izrazio nadu da će za dve do tri nedelje taj problem biti rešen. Dragin je rekao da je traženo da se proces privatizacije odloži, pošto je zaključeno da je u celoj privatizaciji bio najlošije zaštićen građanin Bora.

Ministar zaštite životne sredine Srbije Saša Dragin izjavio je da će Strategija zaštite životne sredine Bora i Majdanpeka, zbog koje je odložena privatizacija RTB Bora, uskoro biti dovršena i izrazio nadu da će za dve do tri nedelje taj problem biti rešen. Dragin je rekao da je traženo da se proces privatizacije odloži, pošto je zaključeno da je u celoj privatizaciji bio najlošije zaštićen građanin Bora. On je rekao da njega ne interesuje ko će biti budući vlasnik RTB Bor, već da mu je jedino bitno da onaj ko bude kupio taj basen, preuzme odgovornost i radi u skladu sa ekološkim kriterijumima koje je propisalo Ministarstvo zaštite životne sredine.
„Ukoliko RTB Bor privatizujemo ne vodeći računa o zaštiti životne sredine, mi onda ništa nismo uradili, jer ćemo imati fabriku i grad duhova u kome neće niko želeti da živi“, istakao je Dragin. „Nadam se da ćemo sledeće dve-tri nedelje, shodno sa onim što će ministarstvo predložiti, raspetljati problem RTB Bora“, kazao je Dragin. Kako je dodao, i tokom privatizacija koje tek slede moraće da se poštuju propisi o zaštiti životne sredine. Agencija za privatizaciju saopštila je 25. juna, da je Odbor za nadzor i sprovođenje akcionog plana za restrukturiranje i privatizaciju RTB Bor grupe odložio konačnu odluku o nastavku privatizacije tog preduzeća, dok se ne napravi strategija očuvanja životne sredine u Boru i Majdanpeku. Vlada takođe čeka tumačenje Sekretarijata za zakonodavstvo o načinu nastavka privatizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari