Drašković: Vratio sam vinograde Vršcu 1Foto: www.vvinogradi.co.rs

„Vršački vinogradi“ konačno su dobili domaćina i taj domaćin će učiniti sve da Vršačke vinograde i vršačka vina vrati na pijedestal, tamo gde su pre 25 godina i bili, kaže za „Danas“ Rodoljub Drašković vlasnik kompanije „Svislajon“ koja je danas kupila Vršačke vinograde za 575 miliona dinara.

Početna cena bila je 480 miliona, a preduzeće je prodato iz stečaja koji je uveden krajem 2015. godine. Posle nekoliko neuspešnih prodaja i afere oko nameštanja kupovine kineskim kupcima konačno je završena prodaja nadaleko poznatih vinograda.

Novi vlasnik Rodoljub Drašković se nada da će „Vršačkim vinogradima“ za godinu dana vratiti ugled koji su imali krajem prošlog veka.

– U poslednjih 20 godina „Vršački vinogradi“ su propadali i osiromašili. Plan je da se sada sa kvalitetom, asortimanom i novim zasadima podignu u vodećeg kontinetalnog proizvođača vina u celoj regiji. Namera nam je da investiramo u vršačke podrume i u preradu grožđa – najavljuje Drašković.
Novi vlasnik ne skriva zadovoljstvo što je kupio kompaniju za koju je kao i svi Vrščani emotivno vezan i dodaje: „Vrščanima mogu da poručim samo to da sam vratio vinograde Vršcu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari