Ministarstvo poljoprivrede Srbije je za registrovana poljoprivredna gazdinstva odobrilo novu (drugu) tranšu kratkoročnih kredita. Zahtevi se podnose od srede, 20.juna i banke će ih primati sve do ispunjenja kvote od 1,5 milijardi dinara. U ovaj aranžman uključene su poslovne banke, koje su dužne da svakom podnosiocu zahteva izdaju potvrdu u kojoj će biti upisan datum, čas i minut prijema.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije je za registrovana poljoprivredna gazdinstva odobrilo novu (drugu) tranšu kratkoročnih kredita. Zahtevi se podnose od srede, 20.juna i banke će ih primati sve do ispunjenja kvote od 1,5 milijardi dinara. U ovaj aranžman uključene su poslovne banke, koje su dužne da svakom podnosiocu zahteva izdaju potvrdu u kojoj će biti upisan datum, čas i minut prijema. Kratkoročni krediti su namenjeni za kupovinu neophodnih inputa za poljoprivrednu proizvodnju i odobravaju se u iznosu od 12.000 do 240.000 dinara, zavisno od veličine poljoprivrednog zemljišta.
Krediti se odobravaju sa rokom vraćanja od 12 meseci, kamatnom stopom pet odsto i provizijom od jedan odsto na godišnjem nivou, bez valutne klauzule. Kamata se zajedno sa pripadajućom glavnicom vraća po isteku ročnosti kredita, a provizija se naplaćuje jednokratno pre puštanja kredita u tečaj, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari