Direktor CIP Milutin Ignjatović rekao je da je tek pre desetak dana saznao da će firma otići na licitaciju zbog dugova Železnica i ocenio da je reč o o „državnom kriminalu u periodu od 2009.do 2014. godine““ za koji je okrivio bivše rukovodstvo Železnica.

Bivše rukovodstvo Železnica je zlo i dopustilo je da se donesu sudske presude za neisplaćene zarade u korist radnika koji su zarade primali. Država će da reši problem. Ministarka Zorana Mihajlović je rekla da će država rešiti problem. Kako, ne znam, rekao je Ignjatović.

On je objasnio da CIP nema nikakve veze sa dugovima koje njihovo matično preduzeće Železnice Srbije imaju i da je posredi „državni kriminal.

Pištaljka je u sredu objavila dokument – rešenje izvršitelja u kojem se navodi da je javna prodaja Saobraćajnog instituta CIP zakazana za 18. decembar.

Do javne prodaje je došlo jer su donete presude u korist radnika Železnica Srbije kojima nisu isplaćivane zarade i koji nemaju drugi način da se naplate pošto su računi Železnica u blokadi.

Za tu situaciju Ignjatović, koji se na toj funkciji nalazi od 2000. godine, krivi advokate, izvršitelje, radnike, bivše rukovodstvo Železnica Srbije i bivše vlasti.

Iako tvrdi da mu je na sastanku resorni ministar Zorana Mihajlović obećala da će država rešiti ovaj problem, o kakvom se planu radi Pištaljka od nje nije mogla da sazna.

Mihajlović je samo rekla da je njeno ministarstvo poslalo predlog kako da se situacija u Železnicama Srbije ublaži, ali da ne mogu da utiču na to da li će doći do prodaje CIP jer „država nije vlasnik tog preduzeća“.

Iz Železnica Srbije Pištaljka nije uspela da dobije objašnjenje kako je došlo do toga da se zdravo i profitabilno preduzeće prodaje da bi se namirili dugovi dugogodišnjeg gubitaša.