Država dodelila 1,57 miliona evra kompaniji brata Miloša Teodosića za izgradnju hotela na Divčibarama 1Foto: Freeimages

Država Srbija dodelila je 1,57 miliona evra kompaniji brata košarkaša Miloša Teodosića za izgradnju hotela na Divčibarama, koji je otvoren u nedelju u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, piše Nova ekonomija.

Prema ugovoru između Ministarstva privrede i kompanije Sport Agent, u stoprocentnom vlasništvu Jovana Teodosića, država je toj firmi za izgradnju sportsko-turističkog kompleksa dala subvenciju od 1.570.400 evra, piše Nova ekonomija.

Ugovor je potpisan 29. oktobra 2018. godine, a prva tranša subvencije u vrednosti od 455.000 evra isplaćena je 31. oktobra 2019. godine, prema podacima Ministarstva.

Druga tranša od preko 1,1 milion evra treba da bude isplaćena 2020. godine.

Sport Agent se obavezao da zaposli najmanje 70 osoba čija će ukupna primanja biti najmanje 20 odsto veća od minimalca.

Kompanija se takođe obavezala da investira najmanje 7.852.000 evra u projekat do kraja 2020. godine.

Prilikom otvaranja kompleksa 22. decembra Aleksandar Vučić je izjavio da je izgradnju hotela „država malo pomogla novcem i da i na druge načine hoće da pomogne“, kako je javio N1.

Vučić je rekao da je ovo deseti hotel koji pomaže država, a čiji su vlasnici domaći investitori.

Neki od tih domaćih investitora su osobe i kompanije bliske Srpskoj naprednoj stranci. Ranije ove godine, biznismeni bliski SNS kupili su dva hotela u Vrnjačkoj Banji, nakon čega im je država dala 2,5 miliona evra novčane pomoći da ih renoviraju, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

Hotel „Tonanti“ je kupio Aleksandar Papić, blizak ministru policije Nebojši Stefanoviću, a hotel „Fontana“ biznismen blizak SNS Dragoljub Zbiljić, vlasnik „Južne Bačke“.

Država je takođe dala 1,6 miliona evra subvencija kompaniji Planinka, na čijem je čelu funkcioner SNS Radovan Raičević, za izgradnju hotela Bela Jela u Lukovskoj Banji u avgustu 2019.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari