Sindikat metalaca Srbije, zajedno sa predstavnicima sindikalnih organizacija i poslovodstava najznačajnijih srpskih industrijskih firmi, predstaviće danas u Privrednoj komori Srbije strategiju oporavka i razvoja domaćeg metalskog kompleksa. Tom strategijom predviđeno je, između ostalog, i da deo sredstava iz Nacionalnog investicionog programa bude usmeren u oporavak i budući razvoj metalskog kompleksa, izjavio je za Danas potpredsednik Sindikata metalaca Srbije Zoran Mihajlović.

Sindikat metalaca Srbije, zajedno sa predstavnicima sindikalnih organizacija i poslovodstava najznačajnijih srpskih industrijskih firmi, predstaviće danas u Privrednoj komori Srbije strategiju oporavka i razvoja domaćeg metalskog kompleksa. Tom strategijom predviđeno je, između ostalog, i da deo sredstava iz Nacionalnog investicionog programa bude usmeren u oporavak i budući razvoj metalskog kompleksa, izjavio je za Danas potpredsednik Sindikata metalaca Srbije Zoran Mihajlović. Na taj korak Sindikat metalaca Srbije odlučio se zbog toga što država ne nudi nikakvu strategiju oporavka domaćeg metalskog kompleksa.
„Sva državna privredna strategija do sada se svodila na privatizaciju društvenih preduzeća koja ne daje očekivane rezultate, kao i na otpuštanje radnika, i to u uslovima enormne stope nezaposlenosti u zemlji. Mi smatramo da stihijnog otpuštanja radnika više ne sme da bude, već da treba podstaći oporavak metalskog kompleksa i stvoriti uslove za dolazak ozbiljnijih inostranih kompanija i investitora – kaže Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari