Države dunavskog sliva pohvalile rezultate Srbije u vodnom saobraćaju 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade (arhiva)

Ministri saobraćaja država dunavskog sliva pohvalili su rezultate koje je Srbija ostvarila u oblasti vodnog saobraćaja, objavilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

U Zaključcima ministara saobraćaja država dunavskog sliva o efikasnoj rehabilitaciji i održavanju infrastrukture na Dunavu, koji su usvojeni na marginama sastanka povodom obeležavanja Dana transevropske transportne mreže u Šibeniku, 14. maja, pozdravljaju se rezultati koje je Srbija postigla na realizaciji infrastrukturnih projekata u oblasti vodnog saobraćaja.

U dokumentu se posebno ističu projekti otklanjanja šest kritičnih sektora za plovidbu na Dunavu, radovi na rekonstrukciji brodske prevodnice u sastavu Hidroenergetskog i plovidbenog sistema „Đerdap 1“, kao i implementacija projekta uvođenja najmodernijih navigacionih bova (AtoNs), navedeno je u saopštenju.

Takođe, naglašen je uspeh Srbije u efikasnom uvođenju u upotrebu tzv. DAVID obrazaca, čiji je cilj pojednostavljivanje, usklađivanje i digitalizacija administrativnih procesa prekograničnih procedura korišćenjem standardizovanih obrazaca, koji će moći i elektronski da se podnose.

U saopštenju se podseća da ukupna vrednost projekata u vodnom saobraćaju u Srbiji iznosi 380 miliona evra.

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak na osnovu koga je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala pomenute Zaključke ministara saobraćaja država dunavskog sliva o efikasnoj rehabilitaciji i održavanju infrastrukture na Dunavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari