Dvadeset radnih mesta za preciznu mehaniku 1Foto: Grad Zrenjanin

Italijanska firma Inovativ mechanical milling – IMM zakupila je poslovni prostor od zrenjaninske firme „Penfarm“ jer planira pokretanje proizvodnje u oblasti precizne mehanike.

Tim povodom potpisan je ugovor o zakupu, a istovremeno italijanski investitor potpisao je i ugovor o saradnji sa Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ koji će omogućiti stručnu praksu studentima mašinskog odseka.

– Odabrali smo da investiramo u Zrenjanin zato što je bio najotvoreniji za razvoj industrijske grane kojom se bavimo. Kompanija se bavi mašinskom obradom specijalizovanih delova na CNC mašinama i veoma nam je bitno to što ćemo imati saradnju sa Tehničkim fakultetom, čija iskustva ćemo moći da koristimo. Nadamo se da ćemo proširiti posao i da ćemo uposliti još više radnika, objasnio je Mirko Di Ticio, vlasnik firme IMM.

Kako je navedeno, I. M. M. će zakupiti deo proizvodnog prostora preduzeća „Penfarm“ u industrijskoj zoni „Jugoistok“. Firma se bavi preciznom mehanikom i planovi su da će u roku od tri meseca dvadeset radnika u zakupljenom pogonu dobiti posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari