EBRD podržala ulaganje Junajted grupe od 600 miliona evra 1

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je podržala najavu Junajted grupe, čiji su članovi SBB, Telemah i Total TV, da u narednih pet godina uloži više od 600 miliona evra u Jugoistočnoj Evropi.

Junajted grupa, koja je vodeći kablovski operator u pružanju usluga televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije u Jugoistocnoj Evropi, nastala iz male kompanije koju je 2000. godine osnovao Dragan Šolak, a sredstva će investirati u razvoj lokalne infrastrukture, otvaranje novih radnih mesta i stvaranje novih poslovnih prilika, navodi se u saopštenju.

Predsednik EBRD Suma Čakrabarti se kao domaćin godišnje skupštine i poslovnog foruma EBRD 2018. godine u Jordanu sastao sa predsednikom Upravnog odbora Junajted grupe Draganom Šolakom, sa kojim je razgovarao o podsticanju ekonomskog rasta u regionu.

Na zajedničkoj panel diskusiji sa top menadžmentom Junajted grupe, koja je održana u okviru godišnje skupštine, potpredsednik EBRD za bankarske poslove Alan Pilu je izjavio da saradnja sa Junajted grupom, kao i sa većinskim vlasnikom, kompanijom KKR, predstavlja pravu priču o uspehu.

Naša zajednička posvećenost regionu i dosadašnji rezultati ulivaju nam poverenje i za buduće uspehe, posebno zbog toga što Junajted grupa nastavlja da ulaže u regionu, rekao je Pilu.

Šolak je istakao da je za 14 godina izgrađen odnos poverenja sa EBRD, čija podrška je bila neprocenjiva i pomogla je da Junajted grupa ostvari velike rezultate i podrži širi ekonomski uspeh u regionu.

EBRD je jedan od ključnih investitora u Jugoistočnoj Evropi sa oko milijardu evra vrednosti novih projekata svake godine. Podrška regionalnoj integraciji putem investicija u infrastrukturu i fokusiranje na povezanost su među prioritetima banke u podsticanju privrednog razvoja i životnog standarda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari