Edukativna radionica o hlebu za osnovce 1

Povodom Svetskog dana hleba tradicionalno je održana edukativna radionica za decu na kojoj su učenici OŠ „Mića Stojković“ imali priliku da čuju brojne zanimljivosti o ovoj značajnoj namirnici, kao i da se takmiče u pripremi pletenica.

Kompanije Lesaffre i Don Don će u nedelji u kojoj se obeležava Svetski dan hleba uručiti donaciju Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

 Edukativna radionica za beogradske osnovce imale je za cilj da učenike osmog razreda nauči osnovnim stvarima o pripremi hleba, zdravoj i izbalansiranoj ishrani, čiji je hleb sastavni deo, ali i da nauče važnu lekciju iz humanosti.

„Hleb je sastavni deo svake pravilne ishrane i osnova kvalitetnog obroka, a mi smo želeli da na to skrenemo pažnju i beogradskim osnovcima, ali na jedan nekonvencionalan i zabavan način. Nadamo se da su kroz ovu radionicu i takmičenje neki mladi prepozali svoju buduću profesiju, jer će dobri pekari i tehnolozi uvek biti na ceni. Kažu da hrana ima mnogo bolji ukus kada je podelimo sa drugima, pa smo zato rešili da se držimo tog načela ove godine i uz pomoć naših mladih sugrađana omiljeno pecivo podelimo sa našim prijateljima iz Zvečanske. I ovaj Svetski dan hleba protekao je u humanom tonu, a srce od hleba otići će na najbolju moguću adresu- u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvčanskoj“, izjavila je Milena Obradović, marketing menadžer u kompaniji Lesaffre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari