EPS: Napadnut monter u Krnjači, intervenisala i policija 1Foto: Pixabay/Geralt

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ saopštilo je danas da je monter „EPS Distribucije“ napadnut u beogradskom naselju Krnjača i da je posle intervencije policije, prevežen u dom zdravlja radi ukazivanja medicinske pomoći.

EPS je u saopštenju naveo da je monter napadnut „tokom pokušaja obustave isporuke električne energije dužniku Miodragu Lazareviću, vlasniku BMW servisa u ulici Pančevački put 70A“.

„Lazarević je fizički napao montera, koji je došao da isključi struju. On je prvo pretio i vređao radnika ‘EPS Distribucije’, a zatim ga uhvatio rukama za vrat i počeo da ga guši i steže“, stoji u saopštenju.

Navodi se da BMW servis, čiji je vlasnik Lazarević, duguje za utrošenu električnu energiju 890.000 dinara kao i da je posle intervencije policije, tom objektu isključena struja.

„Zaposleni u ‘Elektroprivredi Srbije’ prilikom obavljanja svog posla na terenu svakodnevno su izloženi fizičkim i verbalnim napadima, vređanjima, uznemiravajućim telefonskim pozivima. Zato je Javno preduzeće ‘Elektroprivreda Srbije’ od Vlade Srbije zatražilo izmene zakona kojima će se napadi na EPS-ove radnike tretirati kao krivično delo i omogućiti im zaštitu kao službenim licima“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari