Er Srbija obeležava 90. godišnjicu specijalnim amblenom 1Foto: Er Srbija

Nacionalna avio kompanija Er Srbija najavila je da svoju 90. godišnjicu obeležava specijalnim amblemom koji će se nalaziti na svim avionima Er Srbije.

Avio-kompanija je prvobitno osnovana 17. juna 1927. godine pod imenom Aeroput, što Er Srbiju čini osmom najstarijom avio-kompanijom na svetu koja još uvek posluje.

„Ovim amblemom ukazuje se počast bogatoj istoriji Er Srbije, tako što on u svom dizajnu spaja aktuelni logo sa dvoglavim orlom i logotipe svih svojih prethodnika – kompanija Aeroput, JAT i Jat ervejz. Amblem se postavlja na 21 avion tipa erbas, boing i ATR u celoj floti, i biće jasno vidljiv na trupu aviona”, navode iz ove avio kompanije.

Er Srbija obeležava 90. godišnjicu specijalnim amblenom 2

Amblem se postavlja na 21 avion tipa erbas, boing i ATR u celoj floti    Foto: Er Srbija

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić izjavio je da svega nekoliko avio-kompanija na svetu ima istoriju dugu 90 godina, kao što ima Er Srbija, što ovaj jubilej čini veoma značajnim.

„Naš specijalni amblem osmišljen je tako da obeleži našu dugu i bogatu istoriju nalazeći inspiraciju u našim prethodnim logotipima, koje su koristili kompanije Aeroput, JAT i Jat ervejz. Za mene je velika čast što sam generalni direktor Er Srbije i što obeležavam jedan tako značajan jubilej, zajedno sa našim timom i našim putnicima”, naveo je Kondić u pisanoj izjavi.

Pored specijalnog logotipa, Er Srbija će obeležiti svoju 90-godišnjicu tako što će svim putnicima koji lete sutra, u subotu, 17. juna, poslužiti specijalne čokoladice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari