Er Srbija uvodi novih devet linija 1Foto: Er Srbija

Nacionalna aviokompanija „Er Srbija“ u junu uvodi direktne letove ka čak devet novih gradova u regionu i širom Evrope, što predstavlja najveći broj novih destinacija od 2013. godine od kada kompanija posluje pod tim imenom, saopšteno je danas.

Uvođenjem redovnih letova tokom cele godine ka Kijevu, Madridu, Barseloni, Rijeci, Krasnodaru, Helsinkiju i Kairu, kao i sezonskih linija za Nicu i Zadar, nacionalni avio-prevoznik povećava broj svojih destinacija za skoro petinu. Inauguracioni letovi ka Helsinkiju i Barseloni zakazani su za 1. jun, nakon čega će se letovi ka prestonici Finske obavljati tri puta, a prema barseloni dva puta nedeljno.

Avioni „Er Srbije“ poleteće 2. juna ka tri nove destinacije – spajajući Beograd sa Nicom i Madridom dva puta, a sa Kijevom tri puta nedeljno. Prvi let za Krasnodar planiran je za 3. jun, nakon čega će ka tom gradu na jugu Rusije biti tri leta nedeljno.

Uvođenje dva leta nedeljno za Rijeku i Kairo planirano je počev od 4. juna, a poslednji u nizu inauguracionih letova biće Beograd-Zadar. Tim letom „Er Srbija“ će 21. juna obeležiti povezivanje i sa ovim gradom u Hrvatskoj, koji će na redu letenja biti dva puta nedeljno tokom letnje sezone.

„Veoma nas raduje što smo pažljivim izborom destinacija značajno unapredili funkcionalnost naše mreže, u skladu sa željama putnika i strateškim planovima dalje ekspanzije“, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit, uz ocenu da je uvođenjem čak devet novih linija u toku samo jednog meseca, ‘Er Srbija’ ponovo „potvrdila poziciju regionalnog lidera u oblasti komercijalnog avio-saobraćaja“.

Povezivanjem srpske prestonice sa devet strateški raspoređenih novih destinacija i proširenjem međunarodne mreže „Er Srbije“ na ukupno 49 destinacija nacionalni avio-prevoznik pruža snažnu podršku privredi i podstiče rast turizma, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari