Etihad otvorio Centar za objedinjene usluge 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Etihad evijejšn grup (Etihad Aviation Group) otvorio je u Beogradu Centar za objedinjene usluge, koji će obavljati zajedničke funkcije avio kompanija članica Etihad ervejs partner, kao što su usluge kontakt centra i programa lojalnosti.

U početku će u njemu biti zaposleno 200 ljudi, a plan je da do 2020. broj zaposlenih bude 685. Centar je osposobljen da primi 4,4 miliona poziva do 2020. godine. Zaposleni će u početku pružati usluge rezervacije i izdavanja karata u koje spadaju prodaja, promena plana putovanja i obrada zahteva sa posebnim uslugama.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na otvaranju da je srećan što je odlučeno da se centar otvori u Srbiji i da to pokazuje da Srbija može da čini stvari koje rade najbolji narodi na svetu i da „možemo tim ljudima i zemljama da pripadamo“.

Prema njegovim rečima Srbija može da se pohvali da ima pristojnu avio kompaniju i da je za tri i po godine udvostručen broj putnika na beogradskom aerodromu, a da je za 2,6 puta povećan broj putnika nacionalnog avio prevoznika.

Vučić je kazao i da je pored ostalog zahvaljući Etihadu povećan broj turista u Srbiji i Beogradu.

„Prošle godine bilo je 1,1 miliona turista u Beogradu, a nešto više od dva miliona u Srbiji. Brojeve možemo dramatično da uvećamo i pohvalimo se i sa četiri ili pet miliona turista. Za sve to bio je potreban Etihad, bez toga ne bismo mogli“, rekao je Vučić.

Na Savetu za nacionalnu bezbednost o problemima u regionu

Na Savetu za nacionalnu bezbednost razgovaraćemo o bremenitim problemima u regionu i da vidimo kakva su naša politička rešenja, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, navodeći da će jedna od tema biti i Kosovo.

Vučić je, novinarima na svečanom otvaranaju centra za objedinjene usluge Etihad grupe, rekao da će se videti na koji način treba da Srbija da deluje u svetu, „kako da ljude upoznamo šta smo učinili i šta smo spremni da uradimo u budućnosti“.

Prema njihovim rečima, Srbija treba da ima aktivnu poziciju, da izlazi sa predlozima i idejama, a ne da čeka šta će se desiti. On je rekao da će se na sednici razgovarati kako da državni organi unaprede koordinaciju svojih akcija. Vučić je rekao da je Beograd spreman za dijalog sa Prištinom već danas. Neki u svetu, istakao je on, nedovoljno ozbiljno shavataju posvećenost Prištine da odbije dijalog i potcenjuju ih u toj odluci i nameri.

Najavljući da će krajem nedelje biti u Sarajevu, Vučić je rekao da je tamo spreman da razgovara sa svima koji odlučuju o budućnosti zapadnog Balkana. Prema njegovim rečima, treba razgovarati o unapređenju prijatelsjkih odnosa i da na ovim prostorima, umesto problema, imamo pokretačku mašinu u razvoju.

On je rekao da će rado razgovarati sa albanskim premijerom Edijem Ramom ukoliko bude prisutan u Sarajevu, kao i sa premijerom Kosova Isom Mustafom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari