Fabrici: Pohvale Srbiji za sprovedene reforme 1Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa novim šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem o postignutim rezultatima iz svog resora i o nastavku i unapređenju uspešne saradnje.

Knežević je Fabriciju predstavio pet prioritetnih oblasti u resoru Ministarstva privrede, kao i ciljeve za naredni period. On je istakao da je uveren da će ministarstvo koje vodi i dalje imati odličnu saradnju sa Delegacijom EU u Srbiji.

Fabrici je zahvalio ministru na predstavljanju rezultata u oblasti privrede i pohvalio Ministarstvo i Vladu Srbije za sprovedene reforme u proteklom periodu koje su i doprinele dobrim rezultatima.

„Želim da vas ohrabrim da tako i nastavite, ali i da neophodne reformske poteze konstantno usklađujete sa potrebama tržišta“, rekao je Fabrici Kneževiću.

Knežević je istakao da je razmena iskustava za resor koji vodi veoma značajna, i izrazio očekivanje da će novi ambasador EU u Beogradu svojim autoritetom i diplomatskim veštinama doprineti još efikasnijem rešavanju svih važnih pitanja.

Fabrici se složio da su komunikacija i zajedničko angažovanje veoma važni.

„Važno je da radimo zajedno i da komuniciramo. Svi moramo da pomognemo da proces pristupanja Srbije u EU bude što brži“, poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari