Namensko meko brašno tip 400 subotičke Fidelinke i vrhunsko suvo belo vino „sovinjon“ Navip-Fruškogorca u Petrovaradinu, novi su nosioci prava korišćenja robnog znaka „Najbolje iz Vojvodine“ koji dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za privredu.
– Ovo nisu nagrade za kvalitet, nego tek pravo na korišćenje etikete „Najbolje iz Vojvodine“, i zato su ovi proizvodi od danas na stalnoj proveri i ne smeju da popuste u kvalitetu, rekao je juče u Master centu Novosadskog sajma, uručujući ova priznanja, Siniša Lazić, pokrajinski sekretar za privredu.

Namensko meko brašno tip 400 subotičke Fidelinke i vrhunsko suvo belo vino „sovinjon“ Navip-Fruškogorca u Petrovaradinu, novi su nosioci prava korišćenja robnog znaka „Najbolje iz Vojvodine“ koji dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za privredu.
– Ovo nisu nagrade za kvalitet, nego tek pravo na korišćenje etikete „Najbolje iz Vojvodine“, i zato su ovi proizvodi od danas na stalnoj proveri i ne smeju da popuste u kvalitetu, rekao je juče u Master centu Novosadskog sajma, uručujući ova priznanja, Siniša Lazić, pokrajinski sekretar za privredu.
Slobodan Lukić, generalni direktor Navipa je, zahvaljujući na priznanju, izrazio zadovoljstvo što je mukotrpni rad vinara počeo da dobija priznanja i što je vino kao roba konačno postalo „in“ u Srbiji, a Radmila Sekulić, pomoćnica direktora Fidelinke, rekla je da je brašno isto kao vazduh ili voda – možete da ga ne prepoznate, ali bez njega ne možete da živite.
– Kada prekaljena domaćica savetuje početnicu, ovako je uči: „Uzmi svakako Fidelinkino meko brašno, ali pazi da bude tip 400, jer ako nešto i pogrešiš – na kolačima se to neće primetiti“, poručila je Radmila Sekulić.
Cilj akcije Najbolje iz Vojvodine je da najbolji proizvodi iz pokrajine svojim primerom utiču na poboljšanje kvaliteta što većeg broja proizvoda, da omoguće konkurentnost, povećanje proizvodnje i ubrzan privredni rast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari