Fijat: Nema otkaza, novi model "medijska špekulacija" 1Foto: FoNet_ Aleksandar Levajković

Generalna direktorka kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija Silvija Verneti zvanično je danas obavestila rukovodstvo Samostalnog sindikata FCA Srbija da Fijat ostaje u Srbiji i nakon 29. septembra, kada ističe desetogodišnji ugovor sa Vladom Srbije.

– Silvija Verneti nam je rekla da u narednom periodu neće biti smanjenja broja zaposlenih, niti svođenja proizvodnje na jednu smenu. Do kraja godine u fabrici će se raditi prema mesečnim planovima, dok će krajem ove ili početkom sledeće godine biti saopšten plan proizvodnje i poslovanja FCA Srbija u narednom periodu. Taj plan će biti u skladu sa petogodišnjim planom razvoja FCA grupacije koji je 1. juna svetskoj javnosti predstavio počivši izvršni direktor FCA grupacije Serđo Markione – rekao je juče našem listu, nakon sastanka sa Silvijom Verneti predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković, napominjući da će uslovi pod kojima će Grupacija FCA nastaviti rad i poslovanje u Srbiji biti definisani u predstojećim razgovorima Vlade Srbije i menadžmenta FCA.

Istakao je, pritom, da je Verneti informacije i navode o startu serijske proizvodnje hibridne i elektro verzije „fijata 500L“, te o skorašnjem početku proizvodnje potpuno novog modela u kragujevačkoj fabrici okarakterisala kao „medijske špekulacije“ i da će im se obratiti kada bude imala šta zvanično da im kaže u vezi s novim modelom.

– Direktorka Verneti je radnicima poručila da nemaju razloga za zabrinutost, jer smanjenja broja zaposlenih neće biti. Na osnovu toga mi zaključujemo i da će naša fabrika u dogledno vreme da dobije proizvodnju novog modela – smatra Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari