Fijat privremeno zatvara italijanske fabrike, u Srbiji nema obustave rada 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Kompanija „Fijat Krajsler Automobili“ objavila je danas da će zbog epidemije koronavirusa privremeno zatvoriti svoje pogone u Italiji narednih dana.

Cilj je da bi sanitetski potpuno očisti prostor za rad i proizvodnju, i da se na odgovarajući način napravi razmak u linijama proizvodnje.

„Fijat Krajsler“ u Italiji ima proizvodne centre u Pomiljanu kod Napulja, u Melfima, u oblasti Basilikati, u Kasinu južno od Rima i u Abrucu.

U fabrika FCA u Kragujevcu danas se radi u dve smene, posle dvodnevne pauze zbog usklađivanja proizvodnje sa planovima kompanije.

Sekretar Samostalnog sindikata FCA Saša Đorđević rekao agenciji Beta da će i sutra fabrika normalno raditi u dve smene i da za sada nemaju informacije o mogućem prekidu proizvodnje prouzrokovanim epidemijom korona virusom.

„Delovi za proizvodnju automobila redovno su do sada dopremani, a kako će biti ubuduće očekujemo da saznamo od uprave kompanije, kao i to kako će se situacija u pogonima Fijata u Italiji odraziti na našu fabriku“, rekao je Đorđević.

Dodao je da se u kragujevačkoj fabrici poštuju propisane higijensko-sanitarne mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari