Galenika povećala tržišno učešće u Srbiji, planira rast prodaje od 100 odsto van regiona 1Foto: www.privreda.gov.rs

Galenika je u 2019. rastom prodaje napravila pomak sa četvrtog na drugo mesto po tržišnom učešću u Srbiji, proširila portfolio za osam proizvoda i povećala proizvodnja palete sopstvenih proizvoda za 32 odsto u odnosu na 2018, saopštila je danas ta beogradska farmaceutska kompanija.

„Od 2020. godine Galenika će po prvi put biti nosilac dozvola za svoje proizvode na teritoriji EU. Uspešno je realizovana registracija drugog proizvoda u EU i u toku je proces registracije za dodatna tri nova proizvoda“, navodi se u saopštenju.

Galenika je, pored rasta prodaje u regionu za 39 odsto (Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija), udvostručila prodaju na međunarodnim tržištima van regiona u odnosu na ugovorene poslove tokom 2018. U 2020. godini očekuje se rast prodaje na međunarodnim tržištima van regiona od 100 odsto.

„Ovu godinu završavamo sa ispunjenim ciljem, a to je visoka druga pozicija na tržištu farmaceutskih kompanija u Srbiji. Ponosni smo na višestruke ostvarene ovogodišnje rezultate, na značajan rast i postignuti razvoj na ljude i brend u koji verujemo. Dosadašnje investicije predstavljaju tek početak na našem odlučnom putu napred, i u naredne tri godine Galenika planira rast prodaje, dodatni razvoj tima i uvođenje inovacija na srpskom tržištu“, rekao je izvršni direktor za operativno poslovanje Galenika Rikardo Vian Markes (Ricardo Vian Marques).

Galenika je osnovana 1945, a posle privatizacije 2017. godine postala je deo NC grupe, najveće farmaceutske kompanije iz Latinske Amerike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari