Mali akcionari i otpušteni radnici Jugoremedije okupili su se juče ispred kapija fabrike, ali im je ulazak u krug fabrike bio onemogućen. Obezbeđenje je imalo nalog da nikoga ne pušta, a na donjim delovima kapije stavljena su dva lanca sa katancima. Ne želeći da se konfrotiraju, predstavnici malih akcionara pokušali su da uruče pravosnažnu presudu Trgovinskog suda u Beogradu ali ni to im nije pošlo za rukom.
Uprkos bezbednosnim merama, vanredna skupština akcionara održana je na otvorenom, a nakon usvajanja dnevnog reda i izglasavanja prve četiri tačke, sednica je prekinuta uz najavu da će biti nastavljena kada se uspostavi zakonitost rada fabrike lekova Jugoremedija. Dosadašnji predsednik Skupštine akcionara Zlatko Marković jednoglasno je smenjen, a na tu funkciju postavljena je Zora Vujaković. Zahtev sa ovakvom odlukom je podnet Upravnom odboru Jugoremedije i Trgovinskom sudu u Zrenjaninu. Objašnjavajući razloge za održavanje skupštine akcionara pod otvorenim nebom, Zdravko Deurić ocenio je da je samo pitanje vremena kada će zakon biti sproveden.
Iako je poslednjih dana 2006. godine Trgovinskom sudu u Zrenjaninu upućen zahtev za zakazivanje vanredne sednice, ni nakon jučerašnje intervencije predsednika zrenjaninske opštine do toga nije došlo.
Prisutnim malim akcionarima, kojima su se pridružili i radnici vrbaške Medele, obratila se i Verica Barać, predsednik Saveta za borbu protiv korupcije.
– Ovo što ste vi radili i izvojevali pobedu u borbi protiv korupcije je najvažniji posao u Srbiji za Savet za borbu protiv korupcije, na sudu ste dokazali ono što smo svi mi znali ove tri godine, da se radilo o nezakonitoj dokapitalizaciji, nepoštovanju ugovora i zakona. Ovo što sada vidimo posebno je zabrinjavajuće, jer iako je presuda pravosnažna i izvršna, sud ne zakazuje skupštinu i ne dozvoljava vlasnicima ulazak u fabriku – rekla je Baraćeva.