Goran Knežević obećao pomoć Goši 1

– Direktori fabrike Goša bili su danas na sastanku kod ministra privrede Gorana Kneževića, koji im je obećao da će država pomoći da se reši problem u fabrici u kojoj radnici više od tri meseca štrajkuju zbog neisplaćenih plata i doprinosa.

– Bili smo kod ministra Kneževića, rekao je da će država pomoći. Nešto država, nešto moramo sami – kaže za Danas direktor FŠV Goša Milutin Šćepanović. Šta su im konkretno ministar i pomoćnici u Ministarstvu privrede rekli Šćepanović nije mogao da precizira jer u fabrici „nastavljaju sa sastankom“, tako da će više znati sutra. Šćepanović juče nije znao ni šta će tačno reći radnicima koji su u krugu fabrike čekali nove vesti od rukovodstva.

– Evo nas u fabrici, znamo da je nekoliko rukovodilaca išlo kod ministra privrede, ali ne znamo šta se tamo desilo jer nas niko nije zvao da idemo niti nam se neko obratio – kaže predsednik Štrajkačkog odbora u Goši Milan Vujičić.

Radnici će ukoliko im se niko ne obrati i ne pronađe rešenje 17. jula početi štrajk glađu, kako su ranije i najavili. U međuvremenu štrajk nastavljaju u fabrici, a kako kaže Vujičić da ne bi sedeli skrštenih ruku juče je njih petnaest dalo krv.

Gotovo 350 radnika fabrike Goša štrajkuje od kraja marta zbog gotovo 20 neisplaćenih zarada i četiri godine neplaćenih doprinosa za penziju. Bivši vlasnik ŽOS Trnava radnicima je ostao dužan 1,8 miliona evra, a državi četiri miliona evra. Početkom aprila slovačka kompanija je prodala Gošu kiparskoj kompaniji Lisnart.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari