Goša: Dok smo bili na protestu izvršitelji plenili imovinu 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Dok su radnici „Goše“ juče protestovali ispred Vlade Srbije tražeći neisplaćene zarade, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica, sudski izvršitelji plenili su imovinu fabrike iz Smederevske Palanke.

Predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić rekao je FoNetu da su sudski izvršitelji ušli u fabriku u pratnji policije.

Dok smo mi bili u Beogradu, u fabriku su ušli sudski izvršitelji i policija, obijali su magacine, popisivali materijal i mašine, a pojedini ljudi su brenerima sekli obrtna postolja i odnosili ih kao staro gvožđe, rekao je Vujičić, dodajući da je policija to mirno gledala.

On je podsetio da pre dve nedelje radnici nisu dozvolili izvršiteljima da plene fabričku imovinu, ali da juče nije imao ko da je brani.

Stekli smo utisak da pojedini radnici i rukovodstvo fabrike i ne žele da ona počne da radi. Možda je i bolje da odemo u stečaj jer ćemo tada dobiti po devet zarada i primaćemo godinu dana platu na birou rada. Bolje i to, nego da radimo, a da ne primamo ništa, rekao je Vujičić.

Predsednik štrajkačkog odbora je naglasio da radnici i pored svega ne odustaju od svojih zahteva i najavio da će sutra početi svakodnevne šetnje gradskim ulicama i protesti ispred zgrade opštine.

Nećemo više da sedimo u fabrici i od sutra ćemo svakodnevno demonstrirati ulicama našeg grada i ispred Opštine. Nećemo dozvoliti da se svi namire iz stečaja, a samo radnici da ostanu praznih šaka, kazao je Vujičić.

Prema njegovim rečima, većina radnika “Goše” je u veoma teškom socijalnom položaju, bez novca, sa velikim dugovanjima za komunalne usluge i rate kredita.

Većina naših porodica živi od penzija naših roditelja ili sezonski radi na berbi voća. Takvo stanje je nepodnošljivo, kazao je Vujičić.

On je odbacio tvrdnje pojedinih ministara da je njihov protest ispolitizovan, ali je dodao da će radnici i njihove porodice “dobro razmisliti za koga će glasati na sledećim izborima”.

Tada ćemo se baviti plitikom i na izborima kazniti ljude koji su nas doveli u ovakvu situaciju i pretvorili nas u socijalne slučajeve, poručio je Vujičić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari