Grad: Broj nezaposlenih u Beogradu ispod 100.000 1Foto: Beoinfo

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i zamenik direktora beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Siniša Knežević otvorili su danas treći sajam zapošljavanja „LINK2job”, koji se pod pokroviteljstvom Grada Beograda održava u hotelu „Jugoslavija”.

Petronijević, koji je i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda, podsetio je da će se na sajmu predstaviti veliki broj kompanija s ponudom od 200 radnih mesta. Prema njegovim rečima, broj nezaposlenih u srpskoj prestonici smanjen je ispod 100.000, i taj broj predstavlja rezultat zajedničkog rada grada i republike, kao i direktne komunikacije sa korisnicima Nacionalne službe za zapošljavanje. 

– Sve subvencije od sada idu jednim kanalom, bez obzira na to da li je reč o privatnom sektoru, republičkoj  ili gradskoj instituciji, uz stalno poboljšanje usluga za sve naše korisnike. Na sajmu ima dosta ponuda i iz IT sektora, koji predstavlja jednu od razvojnih šansi grada Beograda i Republike Srbije. Podsetiću da danas u Naučno tehnološkom parku na Zvezdari radi radi 450 mladih i talentovanih ljudi, raspoređenih u 34 kompanije. Pre samo godinu dana taj broj je bio na nuli i dok se kao nova gradska vlast nismo uključili u taj projekat, on nije funkcionisao više od 10 godina – ukazao je Petronijević posetiocima sajma. 

Siniša Knežević zahvalio je Gradu Beogradu na saradnji i podsetio da je za prvih devet meseci ove godine preko te službe zaposleno 62.000 lica, što je omogućilo da se broj nezaposlenih u Beogradu konačno spusti ispod 100.000 ljudi.

Sajam se održava u organizaciji Centra za razvoj karijere, sa osnovinim ciljem da pospeši razvoj preduzetništva i obezbedi posredovanje između kvalitenog stručnog kadra i kompanija koje pružaju dobre uslove za rad i usavršavanje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari