Grad Požarevac raspisao konkurs za medije 1Foto: Z.V.

Grad Požarevac je raspisao konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, televizijske, internet medije i novinske agencije za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2021. godini.

Inače, ovo je najraniji i sasvim blagovremen termin raspisivanja takvog konkursa u odnosu na prethodne godine, kada je bio i ponavljan, pa su pojedini mediji imali kratak rok za realizaciju projekata.

Kao i u 2020. godini, Grad Požarevac je ove godine za pomenute namene opredelio isti iznos kao i prethodne od 5,3 miliona dinara a promenjen je minimalni i maksimalni iznos sredstava koji jedan mediji može dobiti.

Naime, jedan medij može dobiti najmanje 50.000 dinara a najviše čak 800.000 dinara.

Prošle godine je za sufinansiranje bilo je odabrano 19 projekata za koje su odobrena sredstva u rasponu od 100.000 do 600.000 dinara.

Prijave se podnose se u roku od 15 dana od dana objavljivanja javnog poziva, odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa, pa zainteresovani mediji mogu konkurisati do 2. februara ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari